Chinese kruidengeneeskunde

Chinese kruidengeneeskunde is al duizenden jaren oud. Het staat in China hoger in aanzien dan de andere Chinese geneeswijzen en wordt gezien als dé manier om het lichaam in balans te houden.

Spreekwoordelijk gezegd: ‘waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde ervoor dat het landschap van het lichaam vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien …’

Welke kruiden?

De kruiden binnen de Chinese kruidengeneeskunde komen zowel uit Azië als uit de westerse wereld. Ze worden tot medicinale ingrediënten verwerkt en in tabletvorm, als capsule of als poeder aangeboden. Soms zijn hier mineralen en dierlijke extracten aan toegevoegd.

Alle Zhong therapeuten werken volgens het internationale verdrag CITES, dat afspraken bevat over de internationale handel in bedreigde dier –en plantensoorten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de behandeling verboden ingrediënten bevat. Therapeuten aangesloten bij Zhong hebben naast hun opleiding in traditionele Chinese geneeskunde ook een opleiding gehad in westerse reguliere geneeskunde. De middelen die zij voorschrijven zijn dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

Kruidenconsult in mijn praktijk

In de kruidengeneeskunde zijn de medicinale middelen ingedeeld naar hun werking, zoals: slijm oplossen, de stofwisseling normaliseren, de bloeddoorstroming stimuleren etc. Door de ingrediënten in bepaalde verhoudingen te combineren, zijn ze voor veel aandoeningen te gebruiken. Ook bij aandoeningen die moeilijk te behandelen zijn kunnen kruiden soms tot opmerkelijke verbeteringen leiden.

De samenstelling van een recept wordt tijdens het consult met je doorgesproken en kan worden bijgesteld.