Wilke Aukes

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Wilke Aukes. Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in voeding en gezondheid. In de Chinese geneeskunst komt dat allemaal samen. Het is mijn passie om op die manier mensen te helpen om gezond en evenwichtig te leven.

The doctor of the future will give no medication, but will interest his patients in the care of the human frame, diet and in the cause and prevention of disease

– Thomas A. Edison

Natuurgeneeskunde

Na de voltooiing van mijn opleiding aan de Pedagogische Academie wist ik zeker dat ik mijn hart wilde volgen. Daarom startte ik in de jaren 90 met de vierjarige opleiding Natuurlijke Geneeswijzen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Meppel. Daarna wilde ik mij verder specialiseren. Ik ging op zoek naar een natuurlijke geneeswijze met een diepgaande diagnostiek en een logisch daaruit volgend behandelplan. Zo kwam ik uit bij de klassieke Chinese geneeskunde.

Traditionele Chinese geneeskunde

Mijn specialisatie in de Chinese geneeskunde begon met de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) aan het Ky Lin Instituut. Hier viel voor mij alles op zijn plek. Het fascinerende aan deze meer dan vierduizend jaar oude geneeskunde is dat het handelt van oorzaak naar gevolg, van symptomen en diagnostiek naar een passend behandelingsplan. Voor mij een kloppend verhaal.

Vervolgopleidingen van Wilke Aukes

Nadien heb ik mij nog verder gespecialiseerd door het volgen van de volgende opleidingen:

  • Chinese kruiden (Academie Qing Bai)
  • Acupunctuur (Academie Qing Bai)
  • Westerse Kruiden (François Ramakers en Jeremy Ross)
  • Bachelor Gynaecologie (dr. Robin Tiberi)
  • Chinese voedingsleer (François Ramakers e.a.)
  • Engaging Vitality niveau 1-4 (Felix de Haas e.a.)